Over mij


Hoi! Ik ben Robine Roordink. Een jonge schrijver en marketing- en communicatiemedewerker. Woonachtig in Nijmegen, heb ik mijn hart aan deze stad verloren. Mijn hart heb ik ook verloren aan het maken van muziek. Maar toen ik in 2012 afgewezen werd voor meerdere muziekopleidingen, besloot ik halsoverkop om met een studie journalistiek te beginnen. Nooit had ik kunnen hoeveel plezier ik haal uit het schrijven van teksten en content. Ik verhuisde naar Tilburg en volgde daar mijn studie, niet wetende dat ik onderweg steeds meer een schrijver zou worden. In 2016 keerde ik terug naar Nijmegen, omdat ik mijn leven daar te leuk vind om te missen. Inmiddels wat journalistieke opdrachten en een baan bij het Brabants Dagblad rijker.

Nog steeds maak ik muziek met heel mijn hart en dit zal ik altijd blijven doen. Maar ik heb nieuwe interesses ontwikkeld tijdens mijn twee studies. In mijn afstudeerportfolio heb ik de focus gelegd op nieuwe media, omdat ik steeds meer besefte dat sociale en nieuwe mediakanalen een permanent onderdeel vormen van de huidige maatschappij. Nieuwe media biedt talloze kansen voor het vertellen van een journalistiek verhaal, maar ook voor communicatie- en marketingstrategieën is de inzet van nieuwe media van belang.

Inmiddels heb ik een vervolgstudie afgerond: de master Communicatie en Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Binnen de master waren er meerdere mogelijkheden voor specialisaties; zoals het oplossen van interne communicatievraagstukken en het bereiken van de klant via nieuwe mediakanalen. Dankzij mijn studies heb ik een brede kennis opgedaan over het schrijf- en communicatievak. Momenteel ben ik aan het werk, en hierin ik de focus op het schrijven van copy, content creatie, sociale media managing en het optimaliseren van interne en externe communicatie.