Over mij


Hoi! Ik ben Robine Roordink. Een jonge schrijver en marketing- en communicatiemedewerker. Woonachtig in Nijmegen, heb ik mijn hart aan deze stad verloren. De afgelopen jaren ben ik bezig geweest mijzelf te identificeren. Ik begon met een passie voor muziek, maar langzamerhand kwam daar een nieuwe passie bij. Toen ik in 2012 afgewezen werd voor meerdere muziekopleidingen, besloot ik halsoverkop om een nieuwe studie te beginnen: journalistiek. Nooit had ik kunnen raden hoeveel plezier ik zou beleven op mijn opleiding en hoe nauw het vak mij aan het hart ligt. Ik verhuisde naar Tilburg en volgde daar mijn studie, niet wetende dat ik onderweg steeds meer een journalist zou worden. In mei 2016 verhuisde ik terug naar Nijmegen, omdat ik mijn leven daar te leuk vind om te missen. Inmiddels wat journalistieke opdrachten en een baan bij het Brabants Dagblad rijker.

Nog steeds maak ik muziek met heel mijn hart en dit zal ik altijd blijven doen. Maar ik heb nieuwe interesses ontwikkeld tijdens mijn twee studies. In mijn afstudeerportfolio heb ik de focus gelegd op nieuwe media, omdat ik steeds meer besefte dat sociale en nieuwe mediakanalen een permanent onderdeel vormen van de huidige maatschappij. Nieuwe media biedt talloze kansen voor het vertellen van een journalistiek verhaal, maar ook voor communicatie- en marketingstrategieën is de inzet van nieuwe media van belang.

Inmiddels heb ik een vervolgstudie afgerond: de master Communicatie en Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier ging de pre-master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan vooraf. Binnen de master waren er meerdere mogelijkheden voor specialisaties; zoals het oplossen van interne communicatievraagstukken en het bereiken van de klant via nieuwe mediakanalen. Daarnaast focust de opleiding zich ook op andere thema’s waarbij marketing en communicatie van pas komen, zoals in de gezondheid. Als masterstudent heb ik de vaardigheden geleerd die gekoppeld zijn aan een universitaire studie, waaronder het uitvoeren van onderzoek en het rapporteren van resultaten. Hoewel ik momenteel de focus leg op het aanleren van deze vaardigheden, blijft er door mijn Bacheloropleiding een basis aan journalistieke vaardigheden behouden. In mijn werk leg ik de focus op het schrijven van copy, content creatie, sociale media managing en het optimaliseren van interne en externe communicatie.