AR maakt zijn opmars: nu de journalistiek nog

Het is een tijd geleden dat ik iets schreef of deelde op mijn website. Maar de meest recente nieuwsbrief van Elger van der Wel trok mijn aandacht. Om specifieker te zijn: één onderwerp trok mijn aandacht. Elger heeft het namelijk over de opmars van Augmented Reality. Smartphone makers zoals Apple en Google komen (of zijn al gekomen met) met applicaties voor AR, ARKit (iOS) en ARCore (Android). Dit biedt talloze mogelijkheden voor developers om aan de slag te gaan met Augmented Reality, zie nieuwe app van Ikea. Maar waar de wereld ongetwijfeld een beetje zit te wachten op meer spellen à la Pokémon GO, hoe je je woonkamer kan inrichten met nieuwe meubels in AR en nog meer van dat soort geinige apps, is er echt nog een vakgebied dat moet volgen. Dat kun je ongetwijfeld wel raden: de journalistiek. Ik ben benieuwd of er de komende maanden echt journalistiek interessante verhalen komen met AR. En dat is Elger ook. Zie hier zijn blogpost over AR. Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden met Augmented Reality in de journalistiek? Meer daarover staat in mijn afstudeerscriptie.