Digitaal magazine: Maestro

Voor mijn Vrije Ruimte in het derde jaar van de opleiding Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, kreeg ik de opdracht om een multimediale productie te maken. Algauw kwam ik op het idee om mijn liefde voor muziek te verwerken als een multimediale productie, door middel van een tool. Na een tijd na te hebben gedacht, vroeg ik me af of het mogelijk was om een digitaal magazine te maken. Ik had bijpassende vakken gevolgd zoals Schrijven Large (het schrijven van Longreads) Bladenmaken en Tech & Tools, waardoor deze vakken ook terug waren te zien in mijn productie (ook een van de opdrachten). Uiteindelijk heb ik het digitale blad ‘Maestro’ gemaakt met de tool Joomag. Het blad is helemaal zelf vormgegeven met interviews, (rechtenvrije) afbeeldingen en infographics. Het multimediale zit hem in het feit dat er in het magazine ook geluidsfragmenten en een videofragment is verwerkt. Zie hier het resultaat. Door op ‘expand’ te drukken kom je bij een fullscreen weergave.